Myslím si, že je opravdu hodně lidí, kteří mají rádi zvířata. Samozřejmě, že nemyslím zvířata pouze jenom na talíři, ale taková zvířata, se kterými se lidé mazlí. Taková zvířata, které považují za členy rodiny a jsou to opravdu velcí domácí mazlíčci. Já sama mám doma také několik zvířat, mám psa a kočku a také potkana. Mnoho lidí se právě potkanů bojí anebo se potkanů také štítí. A právě moje babička. Ta se úplně štítí myší a také potkanů. Přitom je na vesnici. Celý život žije na vesnici a říkala, že dříve měli také úplnou pohromu doma. Když se jim tam nastěhovali myši anebo u slepic, když bydleli potkani.

Potkany mám ráda.

Já například se myší a potkanů vůbec nebojím. Já je beru jako rozkošná zvířátka, klidně chytím i myš do ruky, protože já bydlím také na vesnici. Bydlím hned vedle babičky a kolikrát mi domů také vyběhne nějaká malá myška. Normálně ji vždycky chytím do ruky. Když se mi to tedy samozřejmě podaří, mě by tohle moc bavilo, kdybych mohla, tak mám více zvířat, jenomže nikdo mi to už nechce povolit. Navíc já mám také hodně časově náročnou práci a říkám si, že kdybych měla ještě více zvířat, že už bych to asi časově vůbec nezvládala, tak jsem si řekla, že si raději ponechám taková zvířata, která mám a zatím nebudu do budoucna pořizovat další.

Myší se vůbec nebojím.

Uvidím, jak to bude třeba za pár let. Třeba si najdou nějakou práci na home office, kde budu jenom doma. Tahle práce by mě bavila, protože alespoň bych nemusela nikam dojíždět. Navíc nemám automobil a také hlavně moji pejsci potřebují láskyplnou péči, a hlavně častou péči. Navíc potkan je také opravdu hodně kontaktní a potřebuje mít stále s někým v kontaktu. Rád se mazlí, je opravdu hodně lidí, kteří mají doma potkana jako domácího mazlíčka, mě tohle baví a řekla jsem si, že bych si klidně mohla udělat nějakou chovnou stanici potkanů. 

Profile Picture for