Chcete udržet ve vašem bazénu dokonale čistou a průzračnou vodu? Pak si pořiďte pískovou či kartušovou filtraci. Filtrování vody je základ, odstraňují se tím i poměrně drobné mechanické nečistoty, bez bazénové filtrace se neobejde žádný plavecký ani relaxační bazén a samozřejmě ani vířivá lázeň. Ovšem i přes pravidelné filtrování vody se na dně nádrže usadí některé nečistoty, přece jen tu působí zemská gravitace a ta je někdy silnější, než pohyby cirkulace vody, které ovlivňují sání filtračního čerpadla. Tehdy je vhodný čas pro nasazení bazénového vysavače, ten si hravě s nečistotami na dně poradí.

voda v bazénu

V tuto chvíli vám může připadat, že už vás nic „nerozhází“, a že váš bazén bude vždy nabízet čistou vodu, ale ne vždy to vyjde podle vašich představ. Kupříkladu se ve vodě rozmnoží některé druhy řas, anebo vlivem vyšší tvrdosti získá voda mléčný zákal, a takto jemně rozptýlené částice nedokáže filtrace zachytit, takže máte problém.

dívka v bazénu

Naštěstí existují přípravky, jimž se souhrnným názvem přezdívá vločkovače. Vločkovač granulovaný 1 kg, DOPLNĚNÍ chlorito.cz je přípravek, který se uplatní v každém typu bazénu nebo vířivky. Ihned po aplikaci začne shlukovat velmi drobné rozptýlené částice zákalu do větších celků, připomínající granulované vločky a každý z vloček je již natolik velká, že se snadno zachytí ve filtračním bubnu. Voda se tedy začne velice efektivně čistit a za krátký čas odtud zákal zmizí.

Vločkovač je naprosto bezpečný, co se týče vlivu na lidské zdraví, není to toxická chemikálie a nemusíte mít obavy, že byste s ním negativně ovlivnili jakost vody. Vločkovače pouze využívají náboj drobných rozptýlených částic ve vodě, přitahují je k sobě, a to je jediným cílem jejich využití. Vločkovače je dobré mít doma v záloze pro podobné případy a můžete je do bazénu či vířivky nasadit prakticky kdykoli.

Profile Picture for